Wat hebben Oertrauma, Corona en toiletpapier met elkaar te maken?

 

Er is op dit moment iets geks aan de hand in de Wereld. We hebben te maken met een virus, een nieuw virus waarvan we niet precies weten hoe het zich verder zal ontwikkelen. Ik kijk met verwondering en interesse hoe mensen hiermee om gaan.
Het inslaan van houdbare levensmiddelen dat is te begrijpen Dit kunnen overgeleverde trauma’s van de hongerwinter zijn. Alleen is dit niet het enige wat er massaal ingeslagen wordt. Nee het product wat we massaal over de hele wereld aan het inslaan zijn is TOILETPAPIER!

En dit intrigeert mij, want wat moet je nu met al die wc-rollen. Om je billen af te vegen kun je van alles gebruiken, mocht het papier ooit op zijn. Oude kranten, oude handdoeken en water er zijn genoeg opties. Dus waarom dan eerder wc papier dan bijv. vitamines. Er is van vitamine C bewezen dat dit helpt tegen Corona, maar dit kon ik vanmiddag gewoon nog aanschaffen. Toiletpapier was echter op.

Ik ben er eens even voor gaan zitten. In mijn praktijk werk ik veel met overgeleverd trauma uit de familielijn, met vorige levens en soms kom ik collectieve oer trauma’s tegen. Vanmiddag zat ik opeens in de tijd van de oude infectie ziekten, buiktyfus en dat soort aanverwante infectieziekten. Deze werden vooral verspreid door onhygiënische omstandigheden. Wat ik voelde en doormaakte was dat dit nog bij heel veel mensen in hun systemen resoneert. Er is een koppeling in ons reptielenbrein, waar je overlevingsinstinct zit, tussen hygiëne en infectieziekten. Mensen gaan dus vooral zorgen voor hygiëne. Zonder dat ze eigenlijk een idee hebben waarvoor het toiletpapier inslaan, doen ze dit vanuit een heel diep onbewust trauma dat je vooral hygiënisch moet zijn in perioden van besmettelijke ziekten.

Het is zomaar mogelijk dat met het inslaan van grote hoeveelheden toiletpapier een collectief trauma van de mensheid is opgelost. Doordat nu zal blijken dat deze toiletrollen op dit moment  niet nodig zijn, zal de koppeling in ons reptielenbrein loskomen en maken we weer ruimte voor liefde, rust en medeleven. En dit laatste wens ik iedereen toe.

Meld je aan voor de nieuwsbrief