Scheefstand nek

Op zaterdagochtend komt ze mijn praktijkruimte binnen, ik zie dat ze pijn heeft aan de manier van bewegen. Een aantal maanden ervoor heeft ze een balk op haar hoofd gekregen, de diagnose was een hersenschudding, rust houden en het gaat vanzelf weer over. Sindsdien is ze bij de fysiotherapeut en na maanden blijft ze maar last houden van het feit dat haar hoofd voor haar gevoel uit het lood staat. Ze weet wat recht is, maar als ze haar hoofd zo houd als wat nu voor haar recht voelt is haar hoofd helemaal scheef. De fysiotherapeut kan niets vinden en mijn cliënt vermoed dat ze de rest van haar leven het gevoel blijft houden scheef te zijn.

 Er zit een draaiing in de nek en alle spieren daar zijn overbelast. Door deze overbelasting gaat het herstel van de hersenschudding ook veel langzamer.

 Met de regressietechniek en met de klankschalen gaan we terug naar het moment van de klap. Waar komt de blak op het hoofd. Het blijkt dat deze op het achterhoofd komt en daarna op de schouder terecht komt. Hierdoor is de nek dus dubbel belast, eerst een klap van boven en dan van onderen op de nek. En dit heel snel achter elkaar. De klappen hebben zich vastgezet in het lichaam, de meeste in één arm en in één been. Verder heeft de nek heel veel opgevangen. We gaan deze allemaal ontlasten door de energie terug te trillen met de klankschalen. Na een sessie van 1.5 uur staat de nek weer helemaal recht en kan ze verder genezen.

 

Wat schrijft mijn cliënt hier zelf over

 Ik kwam voor een hersenschudding, omdat mijn hoofd maar weinig kon hebben had ik dit lang uitgesteld. Achteraf had ik veel eerder kunnen gaan. Het werken met de klankschalen van heel praktisch en minder intensief dan ik vooraf had kunnen bedenken. Heel bijzonder was het om de geluiden van de klanken te ervaren en te voelen waar de klap op mijn hoofd terecht was gekomen en tot waar deze in mijn lichaam zijn gekomen. Om dit vervolgens met de klanken ook geheel weer te verwijderen. Het meest bijzondere van de sessie vond ik dat mijn hoofd vervolgens ging draaien op de klanken van de schaal. Net zo lang tot ik uiteindelijk weer recht vooruit kon kijken. Echt een heel mooie, fijne en helende ervaring.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief